Gravidvecka 33

Söndag och ny preggovecka, den här gången går vi in i gravidvecka 33 och jag summerar vecka 32. Highs and lows, bra och dåligt. Sju veckor plus-minus-två kvar av preggobloggeriet!

Bäst just nu:

 • Underbara mängder egentid (visserligen liggandes i soffa med en katt klistrad på magen, men det räknas som egentid ändå). Egentid kommer bli lite bristvara om några veckor så jag försöker ändå njuta av det.
 • Jag har sovit som en stock flera nätter i rad och klarar mig med att vakna en gång för att gå på toa. Lyxigt, riktigt lyxigt.

Sämst just nu:

 • Jag har så j-la ont. Ont i ryggen. Ont i vävnaden kring magmuskeldelningen i övre delen av magen, det bränner, svider och ömmar som om någon slitit av en muskel. Ont av foglossningen. Ont i fötterna. Gråter en skvätt i smyg varenda kväll och vår elräkning kommer att skena iväg till oanade höjder eftersom det enda som hjälper är att stå i duschen med varmt vatten rinnande över kroppen.
 • Frustrationen över att inte kunna använda kroppen till något som gör mig glad. Stillasittandet gör mig så oerhört deppig och nere. Och i veckan som gick har jag inte tränat en enda gång. Inte minsta lilla trettiominutare. Därav att jag inte heller bloggat – utan rörelse, noll inspiration trots tusen uppslag och fem miljarder halvfärdiga inlägg att skriva klart. Idéer finns, men lusten försvinner.
 • Lårskav. Alltså, när en är tjock om benen skaver låren mot varandra och det är oskönt.
 • Bet sönder en tand när jag mumsade favoritmüsli härommorgonen. SJUKT opraktiskt att gå till tandläkaren när man kräks så fort man stoppar in en tandborste i munnen.

Coolast just nu:

 • Två par starka ben och pigga armar i min mage. En varelse som hickar och kickar och gör som svepningar på insidan. Hon ligger med huvudet nedåt och ryggtavlan åt höger och benen sparkar uppåt och ibland tar hon spjärn så att hela magen blir sned.
 • Att titta ned på magen och se en liten utbuktning, klappa på den och konstatera att det var en fot eller ett ben.

Saker jag saknar:

 • Maxpuls, intervaller, mjölksyra och endorfiner. Löpning, cykling, cirkelträning på gymmet, tävlingar.
 • Långa, raska promenader.
 • Att ta bort kattbajs. Jag skojar intee – preggon får inte hantera kattbajs (eller klappa får) pga bakterie som kan skada fostret. SJUKT osmidigt att behöva härja runt på J varenda gång kattf-n har lagt en korv på grusgången. Jävla skitkatt som bajsar på grusgången för övrigt.
 • Parmaskinka, brieost, blåmögelost, rejäla baljor med kaffe och rött kött.
 • Muskler.

Saker jag drömmer på nätterna:

 • Att jag säger “Älskling, kan du ta den här ett tag, jag vill köra en DH-tävling?”. Och sedan kopplar jag bort gravidmagen, vi sätter fast den på J och så kör jag downhill och studsar omkring och är lätt och lättad en stund innan vi sätter tillbaka magen på mig. Galet, tror jag hängt för mycket på sociala medier och läst om Åre Bike Festival.

Cravings:

 • Baka. Herregud vad jag bakar. Kakor, kakor, kakor.
 • Vattenmelon. Har ett lite religiöst förhållande till vattenmelon och äter galna mängder. Det godaste som finns!

Är förlossningsväskan packad?

 • Cykelfröets väska är packad och klar. Blöjor och pyttesmå kläder, yttepyttestrumpor och liten, liten mössa.
 • Jag har plockat fram en väska till mig och slängt ned typ linsvätska, en stor påse godis, sportdryckspulver och flarra, en volvo-tidning till J och ett par sköna träningstights och en amnings-bh. Får väl peta ned lite fler grejer innan den anses vara klar, men det där löser sig.

Antal veckor kvar till beräknad nedkomst:

 • Sju. Sju? SJU! Bebisen är klar ett par veckor tidigare, PLEASE älskade lilla L, kom om fem veckor, snälla, rara, söta, älskade, ljuvliga, underbara, efterlängtade lilla bebis, kom om fem veckor istället för sju eller nio. Fem. Okej? Men inte tidigare för det är fullt på neonatal och vi vill att du ska stanna i magen tills du är tillräckligt tjock, för det är det du håller på med just nu – lägger på dig vikt, tvåhundra gram i veckan. Så, om fem veckor kör vi förlossning, deal? Lovar att du ska få oändligt med kärlek, high five, närproducerad raw food och puss. Fast. Det får du ju om du är några veckor sen också.

 

 

32
  1. Tack Frida! Sedan får man inte förvilla sig, ibland byter jag om till träningskläder, gör tio tåhävningar och inget mer, jag tränar inte så hårt för det vill och orkar inte min kropp! <3

 1. Hahaha, du skriver med sådan inlevelse att jag alltid fylls med massor av känslor. Flera gånger har jag gråtit, andra gånger har jag asgarvat och idag fnissar jag högt. Jag tror att jag gillar mest när det är lite tragikomiskt och igenkännande. Jag älskar att din bligg får mig att KÄNNA <3

 2. Som jag längtar efter att få träffa det här lilla pyret någon gång. Så kul att följa din graviditet!

  1. Hehe, jamen håll tummen! Tänker dock att ju mer jag hoppas desto mer sugen kommer hon att vara på att gå över tiden 😉

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också