MTB-SM 2017: elitklasserna & folkfesten

MTB-SM 2017

Vi stack till Värnamo i lördags också, för att spana på när elitklasserna gjorde upp om sina medaljer. Solen sken, det var folkfestkänsla i Borgen Arena, alla var på gott humör och cyklisterna var snabbare än snabbast. Det är inspirerande att se hur galet stiligt, lätt och snyggt proffstjejer som Jenny Rissveds och Alexandra Engen sätter ned hojarna på backen efter hopp och dropp och det är häftigt att se elitgrabbarna dundra på nedför backarna.

Jenny Rissveds gjorde en superduper-comeback och hämtade hem guld i dam-elit och Emil Lindgren körde hem herrarnas guldmedalj.

Tänk – fyra härliga år på raken har vi haft SM i Småland. Först på Hallby, sedan på Isaberg och förra året i Värnamo, samma arena som i år. Om ett år är det dags att kora svenska mästare norröver, då får vi åka till Östersund för att se tävlingar och rejsa själva. Behöver jag ens nämna hur sugen jag är efter ett SM som publik?

Alla var där – det var folkfest i Värnamo!

Det är något festligt och härligt med en bandad tävlingsbana. Samma stigar som annars, men på riktigt på något vis.
Borgen-arenan i Värnamo är bra för man har utsikt över varvning, pumptracks, en stenkista och en klättring, även om man inte kan ta sig ut i skogen (som jag hade svårt med i fredags pga foglossning) kan man se mycket av det som händer.

Vi åt nyttigt som sig bör. Fruktsallad!

Jenny Rissveds susar fram. Åh, tänk om man körde cykel sådär lätt och snyggt som hon gör. Sjukt inspirerande!

MTBSM 2017Alexandra Engen. Lika lätt och fint och snyggt och inspirerande där, man står och tittar med wow-känsla och ett cykelsug som bara växer och växer. Det är superkul att titta på grabbarna när de kör också, men att se Alexandra och Jenny köra är bara så häftigt och inspirerande. 

Snabba grabbar på väg utför första droppet på SM-banan. Kul med så himla mycket publik ute i skogen!

Det går FORT!

Vännen, klubbkompisen och föreläsningskollegan Anders swischar förbi och det såg hur bra ut som helst i jakten på en topp tio, är hundra på att han hade fixat det om det inte vore för en punktering. 

Det är roligt att vara publik på arrangemang av den här sorten. Det händer grejer hela tiden – cyklisterna susar förbi, någon kraschar, någon blir varvad, någon showar loss fastän medaljchanserna är borta, kidsen hejar på, funktionärerna är glada – från publiksynvinkel var SM i Värnamo verkligen riktigt bra fixat!

12

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också