Vågen. Åt helskotta med vågen. Alternativt den bästa våg jag haft.

En av få vettiga saker jag gjort på fyllan var när jag slängde ut en personvåg genom fönstret på femte våningen i ett studentboende under en efterfest som gick som efterfester brukade gå.

Skulle även rock’n rolla och slänga ut TV:n men blev stoppad av mina vänner. Puh. Och ingen fick vågen i huvudet. Lättnad.

Hur som, jag slutade så småningom bli sådär rock’nroll-full och sedan den där efterfesten har jag inte haft en våg. Förrän nu. Jag fick för mig att klicka hem en våg för att hålla koll på att gravidkilona verkligen försvinner eftersom jag tycker att det tar lång tid (jag veeet, nio månader baklänges etc, men jag vill att saker ska gå fort och jag längtar efter min vanliga garderob och favvohöstcykeltröjan).

Jimmy tittade bekymrat/trött/otänksamt/oroligt på mig när jag packade upp paketet och undrade om det verkligen var bra att vi äger en våg. Om jag skulle fixa det. Johodå, visst skulle jag det intygade jag, drog av skyddsplasten och petade in batterier och drog av mig alla kläder och ställde mig på vågen som visade fem kilo mer än sist jag vägde mig.

Blev jätteledsen. Ställde undan vågen i ett dammigt badrumshörn och tänkte att jag inte skulle väga mig mer. Sov* på saken. Vaknade och tänkte att nu jäklar ska jag väga mig på fastande mage.

Vågen visade fyra kilo mindre än sist jag vägde mig. Alltså kvällen innan. Så jag vägde mig igen. Tre kilo mer. En gång till. Fem kilo mindre. Igen. Två kilo mer. Och sådär höll vi på en liten stund – inte en endaste gång fick jag en siffra som matchade en tidigare. Och så slog det mig att jag skaffat den bästa våg någonsin för jag vet fortfarande inte vad jag väger och det behöver jag inte veta förrän jag är i så god form att jag behöver ställa in en testcykel.

Vågen diffar flera kilo** varje gång jag ställer mig på den och jag har lagt etthundranitton spänn plus frakt och lite batterier på att påminna mig själv om det jag sagt flera gånger och innerst inne faktiskt tror på:

Att komma i form efter graviditeten handlar INTE om vikt. Det handlar om att bli stark, snabb, hitta flåset och uthålligheten och få egentid att uppleva cykellycka ensam eller med vänner. Vad man väger efter en slitsam graviditet är högst irrelevant. 

*småbarnssömn, inte sammanhängande sömn.
** och är därmed lika effektiv som att träna på dressinmojängen vid Källa hembygdsgård på Öland, om ni undrar över bilden!

 

11

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också