Familjens första Ölandsresa

Förra helgen var vi på Öland. Det vi var nervösa för i förväg hade vi inte behövt oroa oss för – det där med att åka bil i fyra timmar enkel resa gick galant. Vi sträckkörde från Huskvarna till Nybro, cykelfrö ammades i baksätet och föräldrarna fick varsin take away-burgare från donken och sedan körde vi resten av vägen i ett nafs. Cykelfröpappan bakom ratten och jag i baksätet bredvid bäsen. Vi var så glada att det gick så smidigt att åka långt.

Första resan till Öland

Däremot var det ganska kämpigt när vi var där – vår fina bäs har ont i magen, särskilt om kvällarna och det är så tokigt jobbigt. Det är inte farligt, det är vanligt och helt normalt men det tär på redan trötta föräldrar och det skär ju i hjärtat när en liten människa har ont.

Jag önskar så att vi kunde ta smärtan åt henne så att hon slapp – men istället är det enda vi kan göra att bolla lösningar med BVC och mina kloka vänner och finnas där för henne. Hålla, trösta, sjunga, bära, vara nära, klappa, vagga, massera, värma och ta hand om på bästa vis.

Även hemresan gick hur fint som helst och efter en kämpig vecka har vi äntligen en kväll då magen verkar vara lite bättre, ni får gärna hålla en tumme för att det fortsätter bli bättre.

3
  1. Magont är inte kul. Mina små är uppväxta på Minifom. Gick även på babymassage med dottern och masserade magen. Hoppas det lugnar sig snart.

  2. Men alltså det här med magontet, jag får ju panik bara av att läsa detta och vill liksom hitta lösningar. Tycker så synd om den lilla och er stora också förstås. Sedan fnissar jag åt mig själv. Vad kan jag göra härifrån liksom och precis som du skriver, magont hos bäbisar verkar ju hur vanligt som helst så jag förstår inte riktigt varför jag hetsar upp mig. Men jag vill ju liksom bara att alla ska må bra 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också