Utsikten där två leder möts

Utsikten där Bauerleden just blivit Holavedsleden är en av mina lokala utsiktsfavoriter. Vi har ju många fina häromkring – den här är lite ovanlig eftersom den inte är en utsikt med Vättern i bakgrunden, det har ju de flesta av utsiktsplatserna och det är det som gör dem magnifika.

Men, där fina John Bauerleden tar slut vid Tegnértornet på Kramboberget ovanför Gränna, bortanför Grännaberget, och där Holavedsleden börjar – där finns en vacker plats med skogig vy jag alltid varit förtjust i. Alltid, som i så länge jag kan minnas, för jag började springa orientering här i skogarna redan som sjuåring och skogstornet, som numer heter Tegnértornet är ju en en av ortens bästa dagstursplatser med barn.

Någon gång ganska snart ska jag cykla Holavedsleden till Örserum tänker jag. Jag vet inte alls om den är bra att cykla och för att ta reda på det måste man ju prova, eller hur? Okej – man kan fråga någon local också men bäst koll får man ju av att hoja själv.

7
5 comments
  1. Jag har flera gånger spanat på att cykla holaveden från Gränna till Tranås då jag har sommarhus längs leden strax innan Tranås (Åbonäs säteri). Min pojkvän har sprungit leden och även cyklat Gränna-Tranås, tydligen en del grusväg men cykelbart. Till våren skall jag försöka få till att cykla hela holaveden och återkommer 😉

  2. Kan rekommendera stigarna kring örsbäcken (motionsområdet i slutet av leden) finns några mtb-spår. Absolut väl värda ett besök!! Riktigt fina!
    Lisa

  3. Är nyfiken på Holavedsleden, cyklade ju på Bauerleden i somras och gillade den skarpt. Återkom gärna med dina intryck när du har cyklat den.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like