Genrep inför en vecka Grövelsjöfjällen

“Jag har bokat en stuga i Grövelsjön, vill ni följa med?”

Mamma ställde frågan och jag tittade lite dumt på henne. “Eh, va? Fjällen? Njae. Åka så lång med bebisen. Hmmm. Nej.”

Fast så kom jag på att jag minsann lovat  mig själv att fylla det här nya livet med äventyr utomhus. Exakt såhär lovade jag:

“Jag vill vara en mamma som ser till att livet fylls av möjlighet att se det stora äventyret i det lilla. Jag vill leva ett aktivt familjeliv – jag vill att vårt cykelfrö ska få vara utomhus och göra saker.”

Så jag tänkte om. Och på lördag åker jag, Lovis, min mamma och min syster till fjällen. Fjällen är min mammas rätta element och hon åker ofta till Grövelsjön – fina fjäll som inte är så långt borta – det ska bli så himla roligt att se hur det är där och så härligt att skida, både på tur och för tränings skull.

Cykelfrömormor och Cykefrömoster grillar korv vid ån

Packlistan blir ju enorm dock. Vi lånar en takbox och vi fyller upp bagaget med allt från varma kläder till nappflaskor, blöjor och skidor. Dock absolut värt planeringen – ska man fylla någons liv med vardagsäventyr kan man ju inte säga nej till fjällen bara för att någon bara är ett halvår gammal just den veckan, eller hur?

Vi har i alla fall passat på att genrepa. Vi drog ned till ån allihop och grillade pinnbröd och korv. Lovis var lite luddigt trött eftersom det var dagen efter vaccination men hon var belåten med att äta majs- & sötpotatispuré utomhus och att försöka sitta upp i overallpaketering. Och kan man dra ned till ån så kan man dra till fjälls, det är ju inte så värst mycket svårare om man bortser från timmarna i bilen som blir den riktiga utmaningen, men det tar vi när vi sitter där.

7

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också