Klassisk lycka i tio kilometer

Skidor på IKHP

I torsdags efter babysimmet tog chefsmekanikern hand om cykelfröet och jag styrde äventyrsbilen mot IKHP och bytte bikini och bebissånger mot träningskläder och klassiska skidor. Jag köpte ju ett par Peltonen med skintec förra året och var liksom lite extra glad för att inte behöva tänka på valla utan bara kunna sticka iväg och åka – rakt ut i spåret utan förberedelse, det passar mig.

Skidor IKHP

Vi har fått sagovinter här i Småland nu och på IKHP finns förutom konstsnöspåren bland annat ett milspår i natursnö och jag hade redan i förväg bestämt mig för att skida det. Spåren var välåkta men vad gjorde väl det – jag har ju bara åkt skidor i egenhändigt gjorda spår med bebis i chariot på släp i år och att stå på skidor utan vagn på släp kändes så härligt.

Jag drog ganska snart omkull i en isig kurva och skrattade gott åt mig själv – jag laddade på som om att jag var mitt mest vältränade jag men har ju fortfarande inte alla muskler som behövs för att hålla emot i just en isig kurva. Dock finns ju all potential att bli vältränad snabbt – jag är fortfarande lite för tung för mitt spann och  har bättre fäste än glid och då får man jobba en aning extra.

Jag tog inte med mig kameran ut i spåret. Jag visste att jag skulle se tusen fina bilder så jag lämnade all möjlighet att fånga dem i en ryggsäck i vallaboden – och var glad för det, mer fokus på uppgiften och tekniken och att njuta av att snorsporta i ljuvlig IKHP-vinter.

Sällan har jag väl njutit så av en skidmil som jag njöt av dessa tio klassiska kilometer. Solen sken, jag tog det lugnt och pausade och pratade med andra skidåkare ett par-tre gånger och ändå åkte jag inte särskilt långsamt. Någonstans ligger grundformen på lur i allt jag tar mig för och fastän jag älskar att snorsporta med min bebis i supervagn måste jag erkänna att det är lyxens lyx att få tid för sig själv och lite egentid i kombo med träning gör mig till en bättre allting men i synnerhet en bättre mamma och partner.

 

6
  1. Jag måste bara få säga att din inställning till att komma i form efter graviditeten är så himla fin! Åh vad jag önskar att fler hade den synen på sig själv och sin kropp! Och åh vad jag önskar att alla osäkra nyblivna mammor fick läsa det här (inklusive jag själv för 5 år sedan när jag var en osäker nybliven mamma med förtvinade muskler).

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också