Omberg

Lovis, min mamma och jag gjorde en härlig dagstur på Omberg förra helgen. Omberg är ett alldeles makalöst vackert ställe i Östergötland dit vi ofta åkte när jag var liten och dit jag gärna åker till för att cykla mtb nu för tiden. Det var länge sedan jag var där till fots och vi passade på att carpa skiten ur en härlig höstdag. Lite mulet till en början men när vi gjorde vår första paus sprack himlen upp och solen kikade fram och värmde oss resten av dagen.

Vi ställde bilen vid Ellen Keys Strand, satte Lovis i bärstolen och så gick vi upp till Hjässatorget, den högsta punkten med vidunderlig utsikt över Vättern och Tåkern och kringliggande landskap. Där fikade vi, mamma hade gjort en brakfika utan dess like med äggmackor och pannkakor och kaffe och godsaker. Lovis mumsade mormorspannkakor och blåbär och vi njöt av en stund i solen.

Sedan vandrade vi nedåt och vände om uppåt för att leta efter en liten tappad vante som vi inte hittade förrän vi gett upp och passerade tillbaka på platsen där vi upptäckt att den var borta – förstås låg den alldeles just där. Vi gick genom bokskogarna ned mot Stocklycke hamn och tog Ellen Keys led tillbaka och avverkade ytterligare en fika innan vi packade in oss för att åka hem efter en hel dags äventyr utomhus.

 

2
  1. Fina bilder. Tror jag. Är inte riktigt säker. Kan inte riktigt fokusera på bilderna. Fastnade på det enormt söta fröet. Jisses vilket charmtroll!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också