Vinterträningsfunderingarna

Jag har varit skadad två vintrar i rad och inte kunnat få ut så mycket av min vinterträning som jag velat, och hoppas på att jag får vara hel och frisk nu så att vinterträningen blir riktigt bra. Hur jag ska lägga upp den är jag i skrivande stund ganska osäker på – jag tror jag måste hitta någon som kan hjälpa mig att få till det riktigt bra och skapa en bra mix mellan distanspass, intervaller och styrketräning. Det får ju inte bli för mycket heller – jag vill ju inte vara alldeles övertränad när det är dags för formtopp inför 2013 år storslagna MTB-planer.

Vi har visserligen en hel del vacker höst kvar, men det är väl ändå dags att fundera på upplägg och alternativ träning. Jag hoppas på snö och bra längdspår, härliga långfärdsisar och långa mtb-pass i solsken med dubbarna frasandes mot snöig stig. Och så blir det styrketräning, spinning, inomhusintervaller med racer på löparbana och trainer. Ogillar det senaste dock, men kommer nog att behöva det.

Jodå - vintercykling är en bra idé

Martin & jag åker långfärdsskridskor

Skidor är bra alternativträning

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like