Prehabvinter med Ryggcity

När jag gjorde slut med partypinglan och började träna cykel gjorde jag ett klassiskt misstag. Jag tränade lite för mycket och lite för hårt och lyssnade inte riktigt på kroppens signaler. Jag satt lite fel på cykeln och jag fokuserade bara på att få kondition – inte att bygga upp en stark kropp som skulle hålla för påfrestningarna. Ni kan såklart räkna ut vad som hände. Jag skadade mig redan första året, men hade då turen att hitta Tobias på Ryggcity. Han är väldigt duktig på att pyssla om idrottsskador och har de senaste fyra-fem åren hjälpt mig lösa flera skador och överbelastningar. Jag har skaffat mig en kronisk ärrbildning i en popliteusmuskel (liiiiiten muskel på baksidan av knäet), menisker som lätt blir överbelastade, jag har lite vingliga och instabila knän och lite sunkig hållning. Vi har spenderat några vintrar med rehab och prehab, från vattengympa och oändligt mycket övningar på balansplatta till tråkiga timmar i crosstrainer. Det är väldigt typiskt mig att köra så det ryker och sedan sitta gråtfärdig i ett undersökningsrum och ha jätteont och inte kunna träna som jag vill. 

Men just nu är jag hel – och vi passar på att göra tvärtom. Tobbe har tagit fram ett kanonbra träningsprogram och under vintern ska vi bygga en stark och seg Elna. Utgångsläget är bra – mina knän är bättre  än någonsin även om det finns mycket att korrigera. Fokus ligger på bålstabilitet och knän och det kommer att finnas en bra muskulatur som håller ihop mig när tävlingarna drar igång i vår. Stabilitetsträningen kompletteras med rörlighetsövningar, MAQ, som gör att inga kotor tappar rörlighet och att jag blir smidig. Dessutom ska jag gå på regelbunden behandling, jag är stel som en pinne och måste masseras emellanåt.

Vi gick igenom träningsprogrammet förra veckan, och jag har dragit igång. Ikväll ska jag få behandling och sedan blir det klättring. Finfint!

Har passat på att modella lite också. Samt layouta flyer. Förena nytta med nöje är inte så tokigt och att hänga sådär i TRX-band och inte kunna fuska det minsta lilla för att ett proffs petar på en ger en grymt fantastisk träningsvärk och rekommenderas varmt.Ryggcity - snabb effekt och långsiktig lösning

Här hittar du förresten Ryggcitys sida på facebook. In och gilla, särskilt om du bor i Norrköpingskrokarna – skulle du behöva en bra sjukgymnast med bredd och grym kompetens kan jag verkligen rekommendera dem. Grymma människor!

0
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också