Stavgång i skidbacke

En magiskt bra grej i träningsväg är att gå stavgång i skidbacke. Du ska helst ha ett par stavar som är kortare än vanliga längdskidstavar, typ strax över midjehöjd, då kan du koppla på både magmuskler och armstyrka när du stegar uppför backen. Jag gick igenom gamml bråte hemma hos farsgubben och hittade ett par gamla skruttiga slalomstavar i lagom längd som är skitfula men fungerar alldeles utmärkt. Har du inga stavar? Funkar – det är mindre jobbigt men en uppförsbacke är alltid en uppförsbacke!

Om tisdagarna är vår lokala skidbacke i Huskvarna, Strutsabacken, full med människor som går eller småspringer uppför backen med eller utan stavar. Antingen den långa snirkliga stigen eller rakt uppför liftrännan. Jag brukar köra några av varje – och att träna såhär en gång i veckan har verkligen varit magiskt bra, både för mitt flås och för min skadade fot. Första veckan gjorde jag tre lugna backar. Sedan har jag ökat på en backe varje vecka och igår sprang jag nästan en hel backe upp – och jag har inte så värst ont och äntligen kan jag springa litegrann. Flås och rehab i ett och en av vinterns bästa vanor!


2

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också