Behind the scenes och nätverkskärlek

Glad och fri från ångest på mindfulnesspromenad
Glad på mindfulnesspromenad

Cykellycka, mjölksyra och äventyr ur mitt perspektiv vet ju ni som följt mig länge det mesta om. Men mer då? Bakom bloggen, behind the scenes, vad händer där då? Jag är väl rätt transparent och delar mycket men visst, vi kan vi gräva lite till. Det bubblar förresten av positiva vibbar i bloggvärlden och under hösten har jag fått mycket pepp från ett nätverk om sexton driftiga kvinnor som skriver blogg. Nätverket har skrivit inlägg på olika teman och nu i veckan slogs det plötsligt på stora trumman och vi blev med facebooksida. Det här inlägget är både till er som hängt med ett tag och till er som just hittat mig.

Välkommen till cykellycka, mjölksyra och äventyr – men innan ni får det får ni det här, en lista jag lånade av Anna för att säga hej till dig som är ny, och kanske berätta något helt nytt för dig som känt mig längre:
1.VEM ÄR DU I TRE ORD? 
Cykeltokig, kreativ, känslomänniska.

2. HUR GAMMAL ÄR DU?
Trettiofyra. elna-glottern-foto-jimmymattsson

3. VAD JOBBAR DU MED? 
Jag frilansar med text, blogg, grafisk form och så har jag en tjänst om åttio procent där jag jobbar med att bygga upp en kommunikationsavdelning på ett IT-företag i Jönköping. Jag har en bakgrund som grafisk formgivare och illustratör och ett hjärta som klappar för information och samanhållen kommunikation och det där kombinerar jag ihop till inhouseavdelningar på mellanstora företag. Superkul. Byter jag jobb igen vill jag jobba med cykel!

4. VAR BOR DU?
På landet, i ett torp som sägs vara från 1700-talet, men är tillbyggt 2003. Huset ligger i en liten by mellan Gränna och Huskvarna, och förr fanns här en kvarn vid ån en bit bort och den sköttes av dem som bodde i torpet. Jag har flyttat så mycket att jag tappat räkningen på hur många adresser jag haft men det blev tre år i London, sju år i Norrköping och två år i Huskvarna innan jag och min stora kärlek J köpte hus bara några kilometer från byn jag är uppvuxen i. Nu tror jag att vi hittat den plats jag vill stanna på resten av mitt liv. Vårt ställe heter Kvarnskogen och såhär ser det ut på sovloftet, såhär såg köket ut innan renovering och såklart har huset en egen hashtag på instagram: #kvarnvaktarstuganIMG_8754.JPG

5. VAD HAR DU GJORT IDAG?
Jag jobbade hemifrån i förmiddags. Älsk på att jobba hemifrån, där får jag mest gjort. Sedan åkte jag in till kvinnokliniken på Ryhov och gjorde ett cellprov, jag tog bort cellförändringar i höstas och efter det kollar man upp så att allt dåligt är borta. Skönt att ha det gjort. Därefter rattade jag Volvon mot kontoret vid Munksjön i Jönköping. Jag har gjort förslag på visitkort, beställt flaggor och bokat tid med tryckeriet som roddar vårt skyltmaterial. Jag har skickat in en varumärkesansökan, skissat på mässmaterial och fått skäll av min sambo för att jag jobbade över, han vill inte att jag ska vägga igen och blev orolig när jag var kvar på kontoret vid sju. En timme senare körde jag cykelintervaller på spinninghoj med ett gäng goa cyklister som kör ihop varje torsdag på Friskis. Sedan skjutsade jag hem vännen Fia och åkte hem till en by som var täckt i snö. Var hemma vid tio på kvällen och då hade sambon meckat igång sin nyinköpta veteranmoppe och puttrade runt med den i snön. Nu sitter jag framför kakelugnen med en katt som petar lite på datorn då och då, hon vill att den ska bort så hon kan gosa i knäet.

6. SOMMAR, HÖST, VINTER ELLER VÅR, VILKEN FÖREDRAR DU? VARFÖR?
Vår. Snödroppar, vitsippor och vårskrik och magpirr. Älskar’t. Kanske för att jag är född om våren. Och för att jag är fullständigt galen i blommor och om våren kommer de tillbaka.

7. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?
Jag trillar dit på saker så himla lätt och det har ju försatt mig i en del skit som jag inte är stolt över. Jag har varit storrökare, jag har snusat en dosa om dagen, jag har haft mina duster med lite allt möjligt men tack vare ett jävlaranamma, flyt, beslutsamhet och cykellycka har jag slutat med allt som inte var bra och mitt enda beroende kaffe. Och mountainbike. Ehhhh…och endorfiner.IMG_9384.JPG

8. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?

 1. Jag kan inte vissla. Det låter mest fffpppppfpfffpffpppfppppfffff när jag försöker.
 2. Jag hade ett flasklamm som hette Rudolf när jag var liten. Han var kolsvart med en vit fläck på nosen och när han gått till slakt åt jag gladeligen upp honom.
 3. När jag bodde i London brukade Dumbledore brukade läsa repliker på puben där jag jobbade varje söndag. Eller rättare sagt, Richard Harris som spelade Albus Dumbledore i de första två filmerna om Harry Potter. Han drack mörk öl och mumlade repliker eller drog knasiga skämt med sina kompisar och jag tyckte himla mycket om honom, han var snäll och jordnära.

9. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUST NU?
Oj. Kanske på en solig prispall efter en kul XC-tävling? Eller i sällskap med ett gäng vänner framför en muurikka där middagen fräser över elden. Eller på långpromenad i skogarna hemomkring med min J. Eller så skulle jag vilja att det var vår och vitsippor och att jag var och cyklade någonstans kul med ett kul gäng. Isaberg eller Omberg tillexempel. Grejen med mig är att det behöver inte vara så stort – jag tycker att de små äventyren i livet är de allra bästa. Fast – as we write kommer jag ju på att jag sjukt gärna skulle vilja vara i Australien hos min lillasyster Helga som jag saknar så jag tror jag går av på mitten. Så, Australien då.IMG_1103.JPG

10. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?
Jag är trött men lycklig och glad.

11. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?
Hasselnötter. Jag älskar hasselnötter och ska jag köpa något riktigt gott till mig själv stegar jag iväg till bakhyllan på ICA och hugger en påse hasselnötter. OMG vad gott det är.

12. ÄR DU MORGON ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?
Jag är en obotlig kvällsmänniska – morgon är verkligen inte alls för mig.

13. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?
Jag har blivit sydd två gånger i samband med operationer. Dock är det ju skräcken att behöva bli sydd eftersom jag är så rädd för kanyler, som tur är har jag inte mtb-kraschat värre än att det gått att tejpa ihop. Peppar, peppar.

14. VAD ÄR DET ABSOLUT VÄRSTA DU VET?
Jag är rädd för att flyga och jag har fobi för kanyler. Och tandläkare. Jag har inte flugit sedan 2004 och det behövs lugnande för att sätta en nål i mig och jag behöver verkligen gå till tandläkaren men jag gör det inte.

15. VAD HETER DU I ANDRA NAMN?
Josefin Freja. Jag hette bara Elna Josefin från början, men var lite sotis på att alla mina syskon fått två mellannamn och jag bara ett och när jag fyllde 18 la jag jag till Freja så jag också skulle få ha tre namn.
IMG_8897.JPG

16. NÄMN 3 SAKER DU ÄR MINDRE BRA PÅ:

 1. Komma i tid. Jag är alltid lite sen. Sjukt irriterande att alltid komma flängandes med andan i halsen men det är liksom inte så mycket att göra något åt.
 2. Siffror. Jag har verkligen inte tålamod med siffror.
 3. Planera. Jag får ont i magen om jag har för mycket inplanerat, jag älskar frihet och spontanitet och att ha utrymme att göra vad jag vill när jag vill. Om det inte är jobb såklart – då går det hur bra som helst att planera.

  (Nu måste jag swischa tre kronor till vännen Fia, vi bestämde just att den som klankar ner på sig själv swishar en spänn till den andra)

17. NÄMN 3 SAKER DU ÄR BRA PÅ:

 1. Jag har superfin handstil och textar riktigt snyggt.
 2. Jag är duktig på saker som har med naturen att göra. Svampar, blommor, träd och sånt där, men jag skulle vilja lära mig mer.
 3.  Experiment med kladdkaka. Du skulle äääälska mina kladdkakeexperiment, jag lovar! Har ni testat med saffran någon gång? Eller lavendel och vit choklad? Gör det annars!

Det här inlägg är ett inlägg med veckans tema i bloggnätverketag fått förmånen att hänga med under hösten, det som jag skrev . Det är inte en portal – utan ett nätverk med 16 bloggare som pushar varandra. I veckan drog vi igång en facebooksida och jag tycker att du ska följa oss där! Och klicka dig in till Charlotta och Victoria om skrev på samma tema igår.

bloggar om hälsa

0
16 comments
 1. Vilken rolig och härlig läsning! Kul att du bodde i London i 3 år och att du träffat Dumbledore. Jag kan också hålla med om att det inte alltid behövs stora äventyr, dem små kan många gånger bli ännu bättre.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like