Sensommar, ljuvliga sensommar

Kaxholmen, bakom Vistbanan

Det pratas höst lite här och där. Höst? Hörrni, lugn i stormen, i min värld är det sensommar och jag är förväntansfull inför kommande augustiveckor. Sensommar kan vara så härligt, ljuvligt, kul och peppigt. Stor augustimåne, spännande lopp och sköna lunchpromenader i solen. Jag ska köra XC-tävlingar, ML12H och massa härliga träningspass. Kanske kika in en sväng på gymmet, planera den kommande hösten in i minsta detalj (haha, skojar bara, ni vet att jag inte jobbar så), äta tomater och morötter ur eget land och njuta lite av vardagslunk med sommarkänsla. Plocka in sensommarblommor jag odlat själv och sätta i vas, där finns luktärt, ringblomma och snart aster.

Idag börjar jag jobba igen efter en riktigt härlig semester som jag verkligen behövde. Jag var helt slutkörd för fyra veckor sedan, det kändes som att huvudet var långt under ytan – men nu är jag över igen. Jag kommer antagligen behöva lite hjälp att hålla mig där – och har en tid fixad hos min arbetsterapeut, hon som är så duktig på KBT.

Sensommar är verkligen fin sommar. Den är lite mindre stressig än början av sommaren på något vis. Man har tid att njuta, fundera, köra tävlingar för att det är kul och stigfinna med vänner och förstås – passa på att sista-sekunden-fika på gårdscaféerna innan de stänger för säsongen.

Håller ni med? Sensommarpepp istället för höstdepp, ni är väl på?

0
  1. Jag gillar sensommar men är mer pepp på höst! Depp går bort när favoritårstiden står för dörren. Det blir liksom fortare höst hos mig än sensommar på något vis. Mest längtar jag efter alla färger och den lite kalla och höga luften. Det är lättare att andas, att existera och så får man tända ljus.

    1. Jag ÄLSKAR höst. Egentligen älskar jag varenda årstid och växlingarna däremellan. Den där luften du skriver om, den längtar jag efter.
      Skrev det här eftersom jag blev lite trött på folk omkring mig som började höstdeppa innan sommaren ens var över! 😀

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också