Att MTB-premiära en syster

I lördags fick mamma, jag & Jimmy den stora äran att ta med min syster Helga ut på MTB-premiär. Vi har bestämt att hon ska köra sportklass på Vista Mountain den första oktober och eftersom hon aldrig suttit på en MTB tidigare var det liksom läge att tjuvträna lite, både på att cykla och på att cykla Vistabanan.

Mamma & Helga på VistabananMamma med Helga på rulle bland Vistakurvorna

Det gick rackarns bra måste jag säga, hon var en av de mest lugna och fokuserade nybörjare jag kört med. Hon gillade uppförsbackar mer än nedförsbackar, hade bra med pannben uppför även om det sved i benen och förstås provade hon att ramla lite också. Eftersom hon fått låna min gamla hoj som nu går som vinter- och hösthoj och som är av det där norska märket som gjorde sina ramar av någon sorts pappersblandad kolfiber gick den sönder. En rejäl spricka i överröret och nu har jag ingen skogshoj att köra på i höst och vinter, får väl fräsa cross istället.

Hur som helst – verkligen inte syrrans fel – jag förstår liksom inte att de släppte ut de där norska skitcyklarna på marknaden, vi har letat fram en fulldämpad aluhoj från mammas förråd som hon kan köra på istället, det blir fint det.

Nu håller vi tummen för att systra min fastnar för det här med cykel för det var himla kul att ha henne med ut på stigarna!

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också