Vardag. Måndag. En alldeles vanlig men ändå lite ovanlig dag.

Det var ju måndag igår, det kan väl ingen ha missat. En alldeles vanlig vardag då väckarklockan ringde tidigare än jag kände för att gå upp men det kan man ju inte göra så mycket mer åt än att tvinga sig upp ur sängen som alltid är som allra bäst om morgontimmarna – åh, den sömnen är min mest värdefulla. Fastän det började som en alldeles vanlig måndag slutade den ganska ovanligt – vi köpte nämligen en sak jag aldrig i hela mitt liv föreställt mig att jag skulle köpa. Barnvagn!

Frukost, kaffe och lite mascara på ett gravidblekt ansikte. Mörka ringar under ögonen är min nya standard men det gör inte så mycket, jag kände mig ändå piggare än jag brukar och efter månader av den galnaste tröttheten någonsin är det vardagslyx att vara om än bara lite pigg. På riktigt, gravidtrötthet borde vara en diagnos, det är så mycket mer än bara lite trötthet.

Kontorshäng i Jönköping. Mitt kontor är rätt anonymt, vita väggar mest, men ett litet Elnigt hörn finns det på skrivbordet. Kontorskaninen, ett pennställ med ett mönster jag ritat själv och så en glad post-race-bild.

Jag gick längs med Munksjön på lunchen för att hämta sushi. Det blåste alldeles galet mycket, håret lossnade ur tofsen och sushipåsen höll på att flyga iväg. Skönt med en lunchpromenad, en måste ju ut och rasta sin foglossning lite. Mitt illamående har ökat igen och jag var nära att kräkas när jag såg en pudel göra nummer två i strandkanten. Lite som när jag åkte skidor i vecka 12 ni vet.

Efter jobbet mötte jag upp J och vi stack iväg till affärsområdet Solåsen i Jönköping. Där är vi rätt ofta av två anledningar: Biltema eller Sportson, men den här gången var det en helt annan affär som skulle besökas. Lekias babyavdelning Babya som är fullproppad med barnvagnar. Vi tänkte faktiskt bara kolla lite på vad som finns, ta reda på vad för vagn som skulle passa oss och klämma och känna lite men inte köpa förrän efter stora ultraljudet om några dagar och vi hade även tänkt köpa begagnat.

Vi har fnissat (fast snällt) åt folk som drar igång stora inköp innan graviditeten ens är halvvägs – vi har liksom tänkt att vi löser det som behövs när det närmar sig istället, det är mer vår stil. Igår fnissade vi åt oss själva av just samma anledning, för vi gick otippat ut från Babya-butiken med en sprillans ny barnvagn som lastades in i bakluckan på Volvon.

Det var förra årets demo-ex men vi tyckte den passade oss perfekt. Vagnen är en Crescent Classic och det passar ju väldigt bra att cykelfröet ska ha en vagn från en cykeltillverkare, fint ska det vara. Det passar småländska föräldrahjärtan fint att ha gjort ett riktigt kap också – sittdel, liggdel, skötväska och hela faderullan för bara fyratusen, halva nypriset och tokigt mycket billigare än de flesta vagnar som hamnar kring nio-tiotusen om man ska köpa nytt. Den passade oss bra också för den ser mer sportig än gullig ut och verkar vara praktisk här hemma på grus- och skogsvägarna.

Vi kommer att behöva en cykelvagn och en joggingvagn också men det känns fintfint ändå att ha landat en alldeles vanlig vagn. Vi åkte till svärföräldrarna på Huskvarnaberget och inackorderade den tills det närmar sig. Js mamma plockade fram en låda med gamla bebiskläder som vi kikade igenom och det börjar kännas väldigt riktigt nu. Magen växer, vagnen är köpt, vi har gjort plats att flytta in bebissaker och kläder och börjar på riktigt våga tänka att vi verkligen ska bli en liten familj i september. På en och samma gång overkligt, verkligt, lite läskigt och alldeles, alldeles underbart.

Himlen över Vättern var vårigt rosa när vi rullade hemåt, vi stannade en sväng på den nya ICA-butiken i Huskvarna, hejade lite på vänner som också handlade och kom hem tokigt sent, det var liksom bara att ta en kvällsmacka och gå och lägga sig. Bra måndag ändå – och jag klarade mig igenom en hel dag utan att däcka några timmar mitt på dagen – är oerhört tacksam för just sådana där småsaker, skit samma om jag kräks av blotta åsynen av hundbajs – bara jag orkar vara vaken lite mer som normalt!

Förresten. Jag trodde väl ALDRIG jag skulle lägga upp en bild på en barnvagn här. Livet alltså – man vet aldrig vart det tar en. 😉

5
3 comments
  1. Jag kommer ihåg när vi valde barnvagn för 25 år sedan. Vi valde noga mellan olika modeller och färgställningar. På den tiden var det kombivagnar som var da shit. Det innebar att man hade både liggvagn och sittvagn i ett. Dom var tunga och klumpiga men vi hittade en kompakt modell som med nöd och näppe gick in i bagageutrymmet på vår bil. Blå ram, röd och grön klädsel och skotskrutig sufflett. Vilken känsla det var när vi fick hem den. Wow, vi skulle ju bli föräldrar snart. Barnvagnen gjorde att det blev på riktigt på något sätt. Vi planerade att använda den till alla tre barn som vi tänkte skulle vara rätt antal för oss. 2,5 år senare fick vi sälja vagnen. Snyft, det var hårt. Men skälet till försäljningen var att vi skulle få tvillingar och behövde en helt annan typ av barnvagn. Så kan det gå.

  2. Jag har samma glada post-race-bild över min säng, blir alltid lika glad av den!

    Åhh allt ni har framför er nu! Så kul att få hänga med på bloggen 😍

    Kram

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like