Hur snabb är en Cykelvasa om jag ska vara snabbare än mig själv?

Förra veckan föll en stor sten från mitt hjärta när jag bestämde mig för vad jag ska ha för mål med träning och tävling i år. Tekniskt är målet en enkel sak för mig men det kräver väldigt mycket av min kropp – mycket träning, bra intervaller och effektiv distans när möjlighet ges att cykla länge. Det blir mycket pusslande för att få i hop det och jag ser så himla mycket fram emot att träna inför mitt mål.

Sist jag körde, 2014, körde jag också min snabbaste Cykelvasa av de fem jag kört. Jag sprang i mål med trasig kedja på tre timmar och fyrtioen minuter. Mitt mål då var att komma under tre timmar och trettio minuter och där ställer jag in siktet i år.

Tre timmar och trettio minuter. Inte en sekund långsammare ska det gå. Nuså, post-partum-kroppen – nu har vi jobb att göra, vad kul det ska bli.

Förresten, ska du köra Cykelvasan? Har du något tidsmål eller gör du kanske som jag gjorde första gången jag körde den – satsade på att bara ta mig igenom?

(Eh, nej – jag har inte fixat startplats och boende ännu. Det där ordnar sig.)

16
 1. Har jag tur kan jag nog komma iväg på CV, siktar isåfall på under 4 timmar, 15 minuter snabbare än senast

 2. 5 året som jag kör nu. Kör som vanligt med målet under 4 timmar. Misslyckades dock med det förra året pga kedjehaveri. Hade varit skitkul att komma in på 3.30

 3. Åh vad jag hoppas på att vi där och då kan peppa varandra, har kört två år tidigare och planen i år är att starta i damernas tävlingsled och gå i mål på 3.30 eller snabbare. Lycka till med träning och tävling 2018!

 4. Oj vilken tid! Ska heja på dig. Ska köra öppet spår. Gjorde det förra året o sa aldrig mer! Hade tränat alltför dåligt o lite. Inget alls sista sex veckorna innan pga ryggskott. Nu fick jag kramp i låren i andra backen o tog slut fullständigt så fort det gick uppför. Gick jättemycke. Tog mig 6:30 att komma mål. Men på något sett är det som att föda barn. Man glömmer hur hemskt det va nu har jag fått syrran med mig. Lämna gärna träningstips så jag orkar backarna iår.

  1. Jag var ute över fem timmar första gången jag körde! Ska tipsa lite om träning framöver – kul att du vill köra igen!!! 👊🏻👊🏻👊🏻😘😘😘

 5. Jodå, tidsmål har jag. Hade tänkt under 4 Tim förra året. Kunde inte träna som jag tänkt, så det höll inte. Får bli årets mål istället.
  Startplats ordnad och boende blir i husvagn på campingen i Kläppen. Var så lugnt och skönt att bo där förra året. Sen är det relativt nära till starten. Behöver troligtvis inte bokas heller. Inte direkt fullt på campingen när vi var där.
  Ska bara fundera ut om jag ska seeda upp mig några startled eller inte.

 6. Jag har precis som du en bästa tid på 3.40. Och målet är precis som ditt 3.30! I år… I år är det vårt år!!💪🏻💪🏻💪🏻

 7. Klart det blir CV, har kört de senaste 5 åren och rullade in besviket på 3:28 ifjol efter att varit helt slut på innan Oxberg. Fortsätter ett år till att sikta på 3:15 men då krävs det ett perfekt lopp och en bra dag. Upplever att på morgon/fm är inte min kropp “vaken” för kraftigt fysisk ansträngning, har du något tips för att träna upp detta? Start 8:30 är liksom inte riktigt min grej men att köra i de bakre leden på CV är bara förenat med fara så något alternativ finns liksom inte…

  Mmm, har ingen startplats ännu heller. Men å andra sidan är det 1 meter snö ute på gräsmattan ännu så det känns lite avlägset. Får hoppas att jag hunnit cykla utomhus INNAN planerade första tävlingen på Lidingö MTB.

  1. Heja dig, håller tummen för att du grejar det i år!!! Åh, har samma issue, är bäst och starkast och snabbast på eftermiddagarna. Det man kan göra är att vänja kroppen vid träning tidigt på dagen, då lär den sig och vänjer sig men det ör ju lättare sagt än gjort.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också