November baby, november!

Dreams come true: Craft som samarbetspartner

Vad fan ska man med november till då? Grått. Trist. Ruggigt. Mörkt. Usch för november. Eller?

Vet du vad jag tänker om november? Jag tänker att november, det har vi varenda jävla år och då får vi ta och leva med det. Lätt för mig att säga kanske, jag tycker ju novembers rugg är enklare än julis hetta – men jag skulle ju lätt kunna bli en ledsen liten deppighetsfläck på kartan varena november.

Det är inte så svårt att tycka om november. Det handlar om attityd. Om att själv lägga till det man behöver. Om att se det vackra i det enkla.

För vet du vad, himlens gråskala mot några kvarvarande gul björklöv är ju vackert. Monokromt dimmiga morgnar har ett särskilt lugn. Naturen går in i vila. Allt det där gråa – det är inte deppighet, det är lugn och eftertänksamhet. Det är inte grått och tråkigt, det är naturen som laborerar med sina dova färgskalor. För många av oss är det halvåret av vinterträning som börjar. Den där som ska göra oss starka lagom tills vitsipporna sprider honungsdoft i skogen igen. Halvåret då vi själva får sätta den starka färgen om vi saknar den.

Löpning

På med knalliga träningskläder, testa något nytt, lyssna på en gammal spellista och återupptäck det du glömt att du gillar. Prova något nytt. Cykla och spring med lampa. Bli kompis med mörkret. Ta med dig dina vänner ut i mörkret. Dela löpspår, cykelstig och distanspass – oavsett tid på dygnet. Och om du vill vara inne: svettas med andra på gymmet. Svettas för dig själv på gymmet. Sitt en stund i bastun. Drick varm choklad när du kommer hem. Om du fryser – klä på dig. Nu är tid för underställ och gosiga sockor, vetevärmare och en skön filt om axlarna i TV-soffan.

November baby, november – det är månaden som kan bli hur färgsprakande som helst – men du måste hjälpa till lite extra och den utmaningen skickar jag med dig såhär en vecka in i månaden som så många tycker kan kvitta. Plocka fram ditt bästa jag, utmana det du tycker är tråkigt och skapa ett november du tycker lika mycket om som årets andra månader. Det är ju trots allt så att april och juni inte hade varit lika härliga om det inte funnits kontraster, eller hur?

November är också livet – det kan inte kvitta, stick ut och gör din grej. Det är du och jag som sätter färgen nu.

 

11

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också