Livet med en pinne!

Ni vet den där känslan när man är ute och går i skogen och hittar en riktigt bra pinne. Få saker slår en riktigt bra pinne. Lite så känns det när man blivit kompis med MAQ-övningar.

En alldeles vanlig rundstav (eller jeanapinne som vi säger i den del av Småland jag kommer ifrån, eftersom grundaren av rundstavsfabriken i Ölmstad heter Jean) är allt som behövs. Har man ingen rundstav kan man göra MAQ-övningar med en gardinstång, sopkvast eller något annat pinne-aktigt som finns hemma. Man blir stark, seg och rörlig och i mitt fall – håller ihop svaga punkter och skador så att det går att cykla. Det kan kännas lite fånigt i början – som att det inte riktigt ger effekt att hålla på att greja med en sketen liten pinne utan vikter? Men jodå – det ger verkligen bra effekt eftersom kroppen blir vikt och pinnen ett stabilt och innovativt redskap. Skulle vilja lära mig ännu mer om den här typen av träning – är det någon av er som har lästips?

 

Gymmade med Tobbe i morse. Uthållig styrka, bollövningar och så pinnen såklart!MAQ-morgon på judoklubben

1
2 comments

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like