Sommarminnen

Foto: Alexander Jangmo-Wiriden

Sommar. Visst längtar vi efter sommaren nu? Jag gör, för även om jag cyklar alla årets årstider och tycker att cykelsäsongen har 365 dagar är det något alldeles särskilt med sommarcykling.

Varma vindar mot bara ben, motljus och vackra solnedgångar, glasskulor i krispig våffla på landsortscaféet, backintervaller och fågelkvitter, pirriga nerver i bilen på väg mot en tävling och gapskratten när någon ramlar omkull i mjuk mossa. Längtade du inte efter sommar när du började läsa kanske du gör det nu?

Kommer ni ihåg att ni fick läsa fem saker vi inte visste om cykling hos Helena, Sara och mig för en månad sedan? Nu är det dags för en dos gemensam cykelpepp igen – och den här gången levererar vi sommarminnen. Ni får tre av mina allra härligaste sommarminnen – och ni må tro att det var svårt att välja, så många härliga äventyr som cyklingen tar mig med på sommartid!

  1. Den där gången då vi drog till Omberg i Östergötland och knarkade cykellycka och njöt av stigcykling i världsklass. Vi hade vädret på vår sida, vi hade benen på vår sida, vi fick se den magiska utsikten från toppen av berget flera gånger och vi badade i Vättern efteråt. Åh, det var en sån härlig dag det och stigarna var så galet kul – jag hoppas att det blir en repeat på den igen till sommaren! Cykellycka med kära vänner på Omberg
  2. Den där gången när Fia & jag körde vilse och hittade en VW-buss i skogen. Vi skulle ta någon form av checkpoint innan MTB-träningen på IKHP och fick för oss att köra stigar vi inte kunde och kollrade bort oss helt men var lika glada för det. Det blev en mastodontvilserunda, vi missade såklart klubbträningen men bussen hamnade på instagram och en kille från Älmhult som älskar gamla bussar lika mycket som jag älskar lätta kolfibercyklar fick nys om den. Det visade sig vara en av de allra första som tillverkades och gissa om han var glad när vi cyklade dit igeon så att han fick koordinaterna och kunde kontakta markägaren. Den renoveras nu, det ska bli coolt att se den rulla!Två tjejer som cyklat vilse men är rätt glada ändå
  3. Den där gången då J och jag var nykära och jag bodde i Åby strax utanför Norrköping och vi fixade min tantcykel. Jag hade verkligen inga pengar då men det bekom mig inte eftersom jag hade nykära fjärilar i magen och cyklade runt på rosa moln konstant – och hos pappa hittade vi några gamla cyklar som J satte ihop till en cykelbar så att jag skulle slippa köpa busskort och istället cykla just precis överallt. Det var en magisk dag – jag hade en helt galen cykelbränna och J lärde mig att rikta hjul och sedan cyklade vi till en klarvattensjö och badade och grillade. Sommarminne: meka cykel
  4. BONUSMINNE: När vi cyklade in i solnedgången just precis när EM-banans dragning fastställts. Det var en magisk kväll med fint sällskap och Jossan passade på att ta bilden som är min bloggheader nu.   

Nu tycker jag att du ska klicka dig vidare och läsa om Helenas sommarminnen och om Saras sommarminnen – och om du vill, kan inte du dela dina bästa tre sommarminnen med oss? Och du, snart är vi där – det kommer att gå på ett litet kick så är det sommar igen!

PS. Bilden överst i inlägget är från SM 2014 – också ett härligt sommarminne, väldigt varmt och väldigt jobbigt. Alexander Jangmo Wiriden tog bilden.

0
    1. Ja, i sommar, då jäklar tar du med dig hojen hit så ska vi cykla i svenskt toscana, dricka kaffe på gårdsrosteri och njuta av vättervy! Deal? 😀

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också