Kolla på MTB på IKHP & Hallby i helgen

Cykla MTB i Huskvarna

Visst är det roligt att många verkar vara lite extra nyfikna på mountainbike nu? Jenny-effekten efter OS-guldet märks tydligt, det tisslas och tasslas cykel lite här och var och då passar det ju lite extra bra att man kan titta på MTB-tävlingar i Jönköping och Huskvarna till helgen.

IKHP arrangerar tävling på lördag och Hallby på söndag och en grej som verkligen lyfter en MTB-tävling är publik och det här inlägget är just till dig som är nyfiken på att komma och titta.

Huskvarna Mountain, IKHP
Deltävling i Västgötacupen 2016
Plats: IKHP-stugan, Norra Klevaliden, Huskvarna
Hålltider: Ungdomar, nybörjare, sportklasser, seniorherrar och vissa veteranklasser körs mellan 10.00-13.30. Maxiklasserna med elit och herrar+damer 30 samt dam- och herrjuniorer startar 14.45 och har en åktid på ungefär 1-1,5 h
Du hittar fullständigt PM här.

Hallbyrundan, IF Hallby MTB
Deltävling i Västgötacupen 2016
Plats: Hallbystugan, Axamo, Jönköping
Hålltider: Mellan ca 9.15 och 13.00 kör sportklasser, nybörjare och ungdomsklasser samt herrseniorer och veteraner 40 och 50. Maxiklasserna med elit och herrar+damer 30 samt dam- och herrjuniorer startar 13.30 och har en åktid på ungefär 1-1,5 h
Du hittar fullständigt PM här.

Publiktips: be en funktionär visa vart du ska gå för att se de mest utmanande delarna av banan. Och heja gärna på alla som åker förbi, ett hejarop kan ge oanad energi i trötta ben på väg uppför en brant backe! Ta med dig något att föra lite peppigt oväsen med – har du en kobjällra liggandes är den obligatorisk.

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också