Test: Craft Commute Pack

Inlägget är ett samarbete med Craft Sportswear.
Alla åsikter är mina egna.

Test av ryggsäck för cykelpendling

Detaljen som fick mig att komma igång med cykelpendlingen: en pendlarryggsäck

Tänk, det satt väldigt långt inne för mig att komma igång med cykelpendlingen. Det tror man kanske inte, jag älskar ju att cykla så himla mycket och jag hade ju allt som behövdes. En fin CX-hoj med skärmar och massa bra kläder, duschmöjlighet på jobbet, ja precis allt. Fast det hela föll ändå, och det föll på en liten detalj: ryggsäcken.

Test: Craft Commute Pack – en ryggsäck för cykelpendling

Gillar ni ryggsäckar? Jag tycker att ryggsäckar är pest och pina. Har verkligen aldrig gillat att bära ryggsäck, dels gillar jag inte känslan av att kånka runt på saker och dels får jag så himla ont i axlarna och korsryggen (det räcker med att bära ryggsäck några minuter så känns det obekvämt), det är som att jag inte är gjord för ryggsäckar. Jag hade ett gäng hemma förstås men ingen rymde allt jag behövde ha med mig och samtliga var riktigt obekväma att cykla med. Så jag struntade i att cykelpendla.

Craft-commute-pack-pendlarryggsack-cykelpendla-12

Craft Commute Pack fick en chans och jag blev positivt överraskad

Men när jag fick hem en Craft Commute Pack bestämde jag mig för att ge den en chans. Jag hade kikat lite på ryggsäckar från andra märken också men inte riktigt kunnat bestämma mig för om någon verkade tillräckligt bra och blev väldigt glad att få prova den här cykelryggsäcken.

Vet ni vad? Den funkar till min förvåning superbra. Den har en hög och smal form som gör att den liksom fördelar vikten bra över ryggen, den har sköna bärremmar och ventilerad rygg. Den är väldigt lätt och den är tillverkad i ett slitstarkt och vattenavvisande material och har ett neongult regnskydd att dra över när det är riktigt pissigt väder eller när man vill synas extra bra. Det finns två avlastningsremmar också, en bröstrem och en höftrem.

Cykelpendla med ryggsäck

Eftersom jag på förhand hade bestämt mig för att det inte skulle funka med den här ryggsäcken heller blev jag ganska förvånad över att det gick hur bra som helst. Lite öm i axlarna blir jag men jag får inte alls det där trycket över korsryggen som jag upplevt med mina andra ryggsäckar.

Väskan har flera smarta fack och är smidig att stänga

Det finns fem utvändiga fack på cykelryggsäcken. Två sidofack i elastiskt nät, perfekt för en extra vattenflaska eller andra saker man vill ha nära till hands, i mitt fall perfekt för kamera om man vill knäppa sig en bloggbild på väg till eller från jobbet. Det finns ett litet fack på en av höftremmarna som passar super för en nyckel eller ett passerkort. På väskans nedre del finns ett fack med dragkejda, lagom för mobiltelefon och plånbok och så finns det ett fack med dragkedja utanpå locket.

Craft-commute-pack-pendlarryggsack-cykelpendla-11Craft-commute-pack-pendlarryggsack-cykelpendla-9Craft-commute-pack-pendlarryggsack-cykelpendla-3Craft-commute-pack-pendlarryggsack-cykelpendla-5

Invändigt finns det tre sektioner. Ett vadderat fack närmst ryggen där min 15″ MacBook Pro passar perfekt, ett större utrymme att lasta fullt med träningskläder, ombyte, jobbgrejer och duschpinaler och så ett fack mot utsidan där jag brukar stoppa ned kalender och anteckningsblock.

Craft-commute-pack-pendlarryggsack-cykelpendla-14

Man stänger väskan med snöre & dragsko, smidigt och smart, och sedan fäller man över locket och knäpper väskan med två spännen som har justerbara band – fiffigt att kunna justera med tanke på att man ibland har massor med grejer med sig och ibland inte lika många saker.

Craft-commute-pack-pendlarryggsack-cykelpendla-13

Reflexer och High Vis regnskydd

Väskan har reflexdetaljer på ficka och på lock och det följer med ett smart överdrag som man enkelt trär över väskan om det regnar mycket. Överdraget är knalligt neongult och har en reflekterande Craftlogotyp. Här tycker jag det finns lite förbättringspotential, jag skulle gärna se lite fler reflekterande detaljer, nu syns reflexerna superbra bakifrån men jag saknar reflexer på väskans sidor och på bärremmarna. Man kan liksom inte synas för mycket när man cykelpendlar genom svenskt vintermörker.

Craft-commute-pack-pendlarryggsack-cykelpendla-7

På plussidan:
+Rymmer mycket (trettiofem liter)
+Flera bra ytterfack
+Sköna bärremmar
+Smidigt med ögla att hänga upp ryggsäcken i
+Lätt och smidig
+Enkel att öppna och stänga
+Den långsmala formen gör att vikten fördelas bra när man cyklar
+Väskan klarar rejäla regnskurar även om inte regnskyddet är på
+Svart är jäkligt snyggt och smuts som stänker upp syns inte så värst mycket.
+Det är lätt att torka av smuts med en fuktig trasa – väskan ser direkt ut som ny igen

På minussidan
-När den är packad riktigt tungt får man ibland justera till remmarna en aning efter några mils cykling. Känns dock inte som ett stort problem.
-Önskar mig mer reflekterande detaljer
-Svart är snyggt men det syns inte så bra, en knallig high vis-detalj hade inte varit så tokigt.  

Att komma hem från jobbet färdigtränad är awesome

Summa summarum – jag är toknöjd med min Craft Commute Pack, överraskad hur bra den fördelar vikten och fungerar på en anti-ryggsäcks-människa som jag och jag kan verkligen rekommendera den. Dessutom kan jag rekommendera cykelpendling – det ger en härlig energi att komma till jobbet med endorfiner och det är superskönt att komma hem om kvällen färdigtränad – bara att hoppa in i duschen och sedan landa i TV-soffan med gott samvete och trötta ben. Jag har tre mil enkel resa till kontoret så jag pendlar inte varje dag men under träningen inför Abloc Winter Challenge gjorde jag slag i saken och bestämde mig för att jag ska cykla till jobbet minst en dag i veckan.

Pendlar du till jobbet med cykel? Vad kör du med för ryggsäck, och vad är bra med den? Jag är nyfiken – det här är ju faktiskt den enda cykelryggsäcken jag testat så jag har inget att jämföra med.

 

 

19
  1. Jag har en cykelpendlarsäck från Osprey. http://www.ospreyeurope.com/se_sv/everyday-commute/radial/radial-26
    Jag cyklar bara några km och byter sedan till tåg och buss. Så jag vet inte hur den funkar när man träningspendlar. Men den sitter riktigt bra på min rygg och den han gott om olika fack för laptop och prylar. Man får med ett ombyte kläder om man behöver, men då får man fästa hjälmen på utsidan av säcken. Närmast kroppen är det ett uppspännt nät, så det blir en luftspalt mellan kroppen och säcken. Svalt och skönt. Axelremmarna är stoppade med något slags skummaterial som fördelar lasten och har hål för ventilation. Bra kvalitetskänsla på material och sömmar.

  2. Hej! Jag har sett fram emot det här inlägget 🙂 tack! Vad jag funderar på är hur den greppar tag i vinden? Min väska jag har sitter helt okej men en tur på vanligtvis 30 minuter tar snarare 45 när jag har den på mig, får verkligen kämpa för att komma hem. Är det något som märks tydligt med den här väskan?

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också