Craft Belle – vinterbyxa & jacka

I vinter ska jag cykla i knalligt rosa från vännerna på Craft, jag har fått hem en flossad bib-byxa (cykelbyxa med hängslen och mjuk och mysig insida på tyget) och en vinterjacka från deras lite rejsigare damkollektion Belle.


När jag öppnade postpaketet blev jag alldeles toklycklig – jag liksom utbrast i ett “ååååh, vad fint” halvhögt för mig själv. Craft har lyckats med det där som många har så himla svårt för – att göra träningskläder för damer utan det berömda blomtricket. Det här är snyggt, sportigt och coolt, grymma kläder för kvinnliga cyklister – utan att vara fånigt puttenuttigt. Det är bara coolt.

Trots att det inte varit superkallt här ännu har jag testat det vid ett par tillfällen. Jag har använt byxorna vid lite kallare väder och jag har kört en kvällstur med pannlampa och hela kitet (en för varm kväll för vinterkläder, men ändå) och så hade jag jackan som överdrag när vi spelade in film för Sportson.

På plussidan:
Reflexerna! Det här kitet har reflexer åt ALLA håll och kanter, både på jacka och byxa. Smart.
Byxan har en pad som är riktigt, riktigt bra.
Jag gillar jackans krage, den känns skön och lagom.
Tyget i jackan är härligt. Känns varmt och mjukt och det är vind och vattenavvisande.
Muddarna på jackan är långa och mjuka och sitter åt; precis så vill jag ha det.
Snyggt och knalligt – man syns både i januarisnö och novemberslask.
Bra med dragkedja på sidan av byxornas benslut.
Jackan kommer jag att kunna ha att åka längdskidor i också. TOPP!

 

  
  
På minussidan:
Fickorna är väl det enda stora minustecknet. De är snygga men alldeles för små. Det är många prylar som ska med när man ska ut på tre-fyra-timmar långa distanspass och i de här fickorna får jag knappt plats med en pump, och det blir klurigt att pilla fram bars, gels och mobiltelefon med kalla fingrar ur sneda dragkejdefickor. Hade velat ha tre fickor istället för två, större fickor (som standard på cykeltröjor) och kanske bara en ficka med dragkejda. Man måste komplettera jackan med en rejäl sadelväska eftersom fickorna är små.
Det rosa tyget på framsidan av byxans benslut gör mig lite nervös – det är inte lika mycket flossat som resten av brallan och trots att det är vindavvisande är  jag lite orolig bli kall om underbenen. Men det vet jag egentligen inte förrän minusgraderna är här.
Kanske att kläderna är något stora i storleken, jag tycker alltid att jag hamnar emellan två storlekar i Crafts damsortiment men jag är en klockren medium i unisexkläderna.

Plussidan väger över och jag ser fram emot en knallrosa vinter!

Kläderna finns även i lila – klicka dig in hos min bloggkollega Helena om du vill se hur den ser ut och läsa om hennes första intryck. Och såklart – på Crafts hemsida hittar du både Belle Jacket och Belle Bib Wind Tights.

0
 1. Din rosa färg är supersnygg!
  Upplever också är storlekarna är lite kluriga, byxorna lite stora och jackan lite tight eller så är jag lite ovan en mer racig skärning.
  Jag har cyklat i mina nu när det varit lite kallare och var som du lite osäker hur kalla bensluten skulle bli. I skogen har jag inye frusit och inte heller på racern med fartvind men jag tror jag måste addera ett par underställsbyxor lite längre fram. Inte hela världen. Byxorna är ett av de skönaste jag haft!!
  Fickorna ja, lyckades knöla i batteripacket till pannlampan häromdagen, men inte sladden. Lite synd för jag gillar jackan skarpt. På längdskidorna har jag midjeväska och aldrig saker i fickorna så då blir den perfekt.
  Fina bilder föressten! Som alltid 🙂

  1. Glad att du gillar bilderna <3

   Jag körde med jackan på Öland, det var mellan 5-8 plusgrader men helt sjukt blåsigt – den är bra men fickorna, fickorna, fickorna. Finurlar på om man kan sy om dem?

 2. Hej bra läsning. Lite nyfiken, är det ett testset som du fått från craft? Är det inte då reklam för Craft å ska anges i bloggen?

  1. De är grymt coola, lite synd bara med de små fickorna, funderar lite på hur jag ska lösa förvaringen på vinterdistansen. Men sköna och braiga kläder, byxorna är verkligen topp!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också