Vintercykling: fyra klädkombosar för överkroppen

Vintercykling: jackor & jerseys

Samarbete: Kläderna i inlägget kommer från min samarbetspartner Craft Sportswear och länkarna pekar in er till respektive plagg på deras hemsida. Inlägget är ett eget initativ som ingår i mitt uppdrag för Craft Sportswear. 

Alltså, hur kul är det inte med cykelkläder? Hur kul som helst, och ett önskemål jag fick när jag började snacka mer om det här med vintercykling var att gå igenom hela kroppen från topp till tå. Vi gör så – men istället för att börja uppifrån och ned eller tvärtom så dyker vi direkt på överkroppen.

Jag har plockat ihop fyra klädkombosar som kan fungera ungefär lika, beroende på vad man har för budget eller vad man redan har i garderoben. Tycker man att det känns lite för mycket i plånboken att köpa en sprillans ny vinterjacka kan man kan börja med att kombinera lite av det man redan har för att hitta något som passar den intensitet du ska köra på och hur mycket just du fryser. Det är ju olika hur mycket man fryser och hur mycket man behöver för olika hårt jobb på cykeln och lager på lager är en grymmegrej för att variera.

Var påhittig, inspireras och experimentera för att hitta fram till det som passar dig bäst. Det kan vara stor skillnad med ett långärmat och ett kortärmat överställ och ett gäng lager på lager med en bra vindjacka kan hålla värmen fint. Jag är väldigt glad att jag har en riktig vintercykeljacka att köra med när det är kallt och snöigt och lågintensivt, nämligen min Belle Jacket är förslag tre här.


 

1: Varm långärmad jersey, underställströja & vindjacka som kan bli väst
Varm tröja, underställ och vindjacka som man enkelt konverterar till en väst om det blir för varmt. Det här är en kombo som kan passa för hög intensitet strax under nollan eller i regn eller låg intensitet i några plugrader. Varieras med olika underställ.
Velo Thermal Jersey W/M+Craft Active Extreme Short Sleeve W/M + Craft X-over Convert Jacket W / M

Vinterkläder för cykelCraft Velo Thermal Jersey


 

2. Varm jersey med vindstopp framtill + underställ.
Min favoritkombo till låg intensitet under kylig höst och vår eller hög intensitet i minusgrader. 
 Craft Belle Wind Jersey + Craft Active Extreme Short Sleeve W/M
Belle Wind Jersey CraftBelle Wind Jersey Craft


 

3. Varm vinterjacka & underställ
Superbra kombo när det är kallt, den här väljer jag till låg intensitet under lång tid i minusgrader. Går att variera mycket med olika underställsvarianter.
Belle Jacket (tjejer)/ Glow Jacket M  (grabbar) + Craft Active Extreme 2.0 Brilliant W/ M

vinterklader_overkropp_craft_elnadahlstrand-16 vinterklader_overkropp_craft_elnadahlstrand-14 vinterklader_overkropp_craft_elnadahlstrand-13 vinterklader_overkropp_craft_elnadahlstrand-12 vinterklader_overkropp_craft_elnadahlstrand-11


 

4. Varm tröja & underställ med windstopper
Om man inte vill ha vindskyddet längst ut kanske man kan ha det längst in – det här nya understället har vindstopp fram och den här kombon har jag inte provkört ännu men jag tänker testa till torra minusgrader och lite högre intensitet.  
Velo Thermal Jersey W/M+ Craft Active Extreme 2.0 Brilliant Windstopper W/ M

vinterklader_overkropp_craft_elnadahlstrand-10 vinterklader_overkropp_craft_elnadahlstrand-9 vinterklader_overkropp_craft_elnadahlstrand-8

 

 

3
    1. Kul att du gillar! Jag tror den är bra om man är varm av sig som du och jag. Tänker att man kan dra ned för att få in lite svalka om man tar i hårt men ändå inte få drag rakt igenom. Motsägelsefullt men måste provas!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också