Vintercykling: brallor, bibs & shorts

Vintercykling cykelbyxor

Samarbete: inlägget innehåller klädtips från och länkar till min samarbetspartner Craft Sportswear.
Inlägget är ett eget initiativ som ingår i det fina samarbete vi har under vintern. 

Hur går det för er därute, är ni igång med vintercyklingen ännu? Jag vet att en del av er cyklar för fullt, en del av er väntar lite till innan ni drar igång med distansen och en del av er tänker inte cykla ute över huvud taget under vintern. Vi är olika och vi fryser olika mycket och det viktiga är ju att man kommer fram till vad man själv trivs med. Själv är jag igång och samlar mil inför Abloc Winter Challenge, ni vet varvet runt Vättern den 28 december.

Jag tänkte passa på att tipsa om några olika kombosar som funkar på underkroppen när det är kallt ute. Det finns några olika varianter som ger ungefär samma effekt, det gäller som alltid att vara lite påhittig. Du kanske har grejer hemma som du kan kombinera ihop, eller så slår du på stort och skämmer bort dig själv eller någon du gillar med en bra vinterbralla!
Vintercykelbyxor från Craft

 1. Vintertightsen solo
  Belle Wind Bib Tights W en av mina favoriter. Förra året körde jag galet många mil i dem och jag är glad över att ha uppdaterat mig med ett nytt par till årets säsong. Den har en skön pad, den har flossad insida och den är vind och vattentät och stretchig och bra. En favorit, dels för att den är skön, dels för att den är snygg och för att det är enkelt och smidigt att ha en vinterbyxa att dra på sig när man ska ut.
 2. Shortskombon
  Om du inte fryser supermycket om underkroppen, eller vill köra utomhus lite kortare tid och med högre intensitet kanske det här kan vara en kombo som passar dig, och kanske är det grejer du redan har i din garderob. Ett par vanliga kortkorta cykelbyxor med pad, ett par varma benvärmare och ett par shorts. Kombinera Velo Bib Shorts W, Shield benvärmare som är lite extra vind- & vattentåliga och X-Over Shorts dam eller herr. Tips för herrar är att det finns en cykelbralla i Shield-serien som jag tror är grym om man vill ha en varmare kort byxa.
 3. Tre lager varmt
  Ibland behövs det underställ och eftersom paden måste vara närmst huden även vintertid för att inte få skav är den här kombon smart. På med kortkort byxa, tillexempel Glow Bib Shorts dam eller herr, lägg till ett lager underställsbyxa och sedan ett lager långbent cykelbyxa med hängslen men utan pad. Man kan förstås addera shorts även till den här kombon för att få lite extra vindskydd. Kombon på bilden är Puncheur Thermal Bib Long Tights utan pad (sitter perfekt på mig fastän herrmodell), Wool Comfort Pants W / (herrmodell här),  Glow Bib W (herrmodell här).

Jag ska ju runt Vättern med Abloc Winter Challenge om några veckor och då tror jag att valet faller på Belle Wind Bib Tights. Om jag skulle önska mig en grej i klädväg för vintercykling skulle det vara ett par överdragsshorts som håller rumpan varm, typiskt tjejproblem med kalla skinkor. Tänk ett par shorts med fleece eller något varmt och gott på insidan och vindtät utsida.

Vilka är dina vinterfavoriter för benen? Och vad skulle du önska dig om du fick hitta på ett eget plagg eller göra om ett plagg? Berätta gärna, jag tycker det är så kul att höra vad ni tycker, tänker och föredrar!

Tidigare inlägg med tema vintercykel:
Välja cykel till vinterträningen
Fyra kombosar för överkroppen
Dubbdäck
Garagehäng: kränga på dubbdäck

 

22
 1. Jag gillar inte när det blir för många resårer i midjan pga för många lager, så lösningar som undviker det är bra.

 2. Jag gör likadant, har vinterbibs eller korta bibs som vid behov kompletteras med yllemamelucker eller yllelångkalsonger och som yttre lager MTB-shorts, långa vindbyxor eller flossade överdragsbyxor. Blir många kombinationer. Vet att det finns termoshorts och det vore något för min frusna rumpa.

 3. Jag skulle vilja ha några cykelshorts som tål lite vatten, regntåliga! Så man slipper bli blöt i häcken, hatar att cykla transportsträcka när det är blött på asfaltvägar o regnar. Blir blöt o kall direkt! Dum som jag är vägrar jag använda skärmar oxå:)

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också